Detta är ett litet företag, jag Ulrika Fredriksson driver webshopen Ullerucka och företaget Sveaborg produktion och försäljning från hemmet, eller rättare sagt uthuset där min nya ateljé är belägen. Hösten 2010 startade jag med produktion och försäljning av Ulleruckor, numera finns även linnelakan och liturgiska kläder i mitt sortiment. Jag har alltid uppskattat och utövat handarbete på olika vis, kvalité och traditioner är ledord. Förnyelse är trevligt och jag erbjuder maskinbroderier på mina produkter. Min bakgrund:
Jag gick Textil- och beklädnadslinje i gymnasiet, sydde jämt och ständigt på beställning. Fick praktik och sedan anställning hos Marielle Kerber i Örebro, vi sydde damkläder. Därefter kom jag till dåvarande Strozzi, Jan Björk numera JBG Sport, Örebro. Vi sydde herrkläder.

Sedan dess har jag följt upp en dröm och läst bland annat historia på universitet och det ledde till en magisterexamen. Men, den akademiska delen av livet ligger på is nu när barnen är små och nu är jag tillbaka i den mycket bekanta textila världen.

Det är full fart här hemma med 4 barn och arbete. Mitt motto kan sägas vara: Den som inget gör får inget gjort!

 Ulrika Fredriksson

 

Jag är aktiv i nätverket Viby kvinnliga företagare. Vi samarbetar lokalt kring frågor som rör oss och vår hembygd, Viby i Örebro län. Ta gärna en till på vad andra nätverksmedlemmar gör, länkar kommer framöver. I väntan på det kan ni gilla oss på Facebook och få nyheterna purfärska! LÄNK

Produkter
Övrigt