För var såld Ullerucka skänks 5 kr till cancerforskning
Från och med  år 2010 går pengarna till Forskningsfonden för gynekologisk onkologi, vid Örebro Universitetssjukhus. Detta görs för att det behövs och att jag på detta vis vill dra mitt strå till stacken. Det gör ni med genom att köpa en Ullerucka eller genom att skänka pengar direkt till cancerforskning.

Många av oss kommer att drabbas av cancer, tanken på att göra något gott för de drabbade ligger mig varmt om hjärtat. En stor anledning till detta är personlig, en av mina väninnor drabbades av cancer och överlevde tyvärr inte. Hennes sista år och kamp för livet och sin familj påverkade mig djupt. Saknaden är stor och den är vi många som delar.
Tänk på alla de mödrar, systrar, väninnor, far- och mormödrar som drabbas av cancer, deras liv och närvaro påverkar oss andra i stor grad. Tänk att få lindra och kanske hjälpa dem i deras svåra situation, vore det inte tillfredställande?

Jag väljer att rikta in mig på kvinnor och forskning som rör kvinnliga cancerformer. Detta för att alla dessa drabbade kvinnor bör få ett drägligare liv i en svår situation och att de vars liv blir betydligt kortare än förväntat ska ges möjlighet till hjälp när den som mest behövs.

Tänk om det i slutändan leder till att fler kvinnor överlever och kan finnas kvar för sina nära och kära. Det vore härligt!

 


En dag till förmån för cancerforskning, 12 mars 2011
Lanseringsfesten för mina Ulleruckor växte och blev "En dag till förmån för cancerforskning" i Viby Församlingshem, 4 mil söder om Örebro. Lördagen den 12 mars kl. 10 slog vi upp portarna för beökare. Lokala småföretag sålde och visade sina produkter, jag sålde Ulleruckor. En bröstcancerförening från Örebro, Hildorna, representerade och sålde Rosa Bandet-prylar. Det fanns fika och sopplunch.

Dagens tre föreläsningar var mycket uppskattade och tänkvärda, de berörde alla vikten av samtal och att våga tala om det jobbiga med liv, sjukdom och död. Många stora ord och viktiga ämnen kom att ge oss besökare mycket att fundera över. Vikten av att våga fråga, våga vara med och våga låta anhöriga och vänner vara delaktiga påtalades gång på gång. Jag kan inte annat än rekommendera er att höra dessa kvinnor tala, får ni möjlighet så gå och lyssna!

Dagen avslutades i Viby kyrka med en kvällskonsert, Askersunds Manskör underhöll på önskat vis med glädje och röj! Under dagen samlades pengar in till Cancerfonden och allt överskott från dagens aktiviteter kom att landa straxt under 10 000 kr.
Ett stort tack till alla er som var med på ett eller annat sätt, vilken fin dag det blev!


 
Produkter
Övrigt