Köp- och leveransvillkor

Jag syr på beställning vilket innebär att produkter med särskilda mått eller personliga broderier blir omöjliga att sälja till annan person än beställaren. Det innebär att jag vill försäkra mig om att du vet vad du vill ha och är nöjd med prisförslag och uppgifter om slutförande innan du betalar eller bekräftar din order.

Livet blir enklare om alla är nöjda och jag mailar eller talar hellre en gång extra med dig för att allt ska bli rätt! Ulrika

Priser
Moms ingår i priset med f.n. 25%.
 

Betalningsalternativ

- Förskottsbetalning
Ditt mest prisvärda alternativ, inga expeditionsavgifter. Du betalar in pengar i förväg på vårt bankgiro nr. Efter att du skickat din order i kassan får du information på skärmen samt via E-post hur du går tillväga.
 
- Postförskott
Du handlar mot traditionellt postförskott och betalar när du hämtar varorna. Postförskott kostar 49 kr utöver frakt.

 

- Klarna Faktura
 
Expedieringsavgift 39 kr vid betalning med Klarna. Vid köp med Klarna gör kreditupplysning, vid ändringar i din order kan detta upprepas vid högre slutsumma.

När du betalar via Klarna faktura handlar du tryggt och enkelt. Du behöver aldrig uppge dina kortuppgifter, och betalar alltid efter att du fått hem dina varor.

 • Få alltid hem varan innan du betalar
 • Betalningstid - alltid 14 dagar
 • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
 • Alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen*
 • Ladda ner dina fakturor från klarna.se
 • Möjlighet till delbetalning

Om betalningen uteblir tillkommer en påminnelseavgift om 50,00 kr samt dröjsmålsränta om 26.00 %. Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Då kommer du få en kopia på kreditupplysningen per post. Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Klarna behandlar personuppgifter i syfte att utföra kundanalys, identifikation, kreditkontroll och marknadsföring. Personnummer används som kundnummer i kundhanteringssyfte.

* Gäller ej för alla varor och tjänster, t ex. flygresor, evenemang och specialtillverkade varor.
 

- Klarna Konto

Expedieringsavgift 39 kr vid betalning med Klarna.

Betalsättet för dig som själv vill välja hur mycket du betalar varje månad. Men Klarna konto är mer än så. Förutom att du alltid får hem dina varor innan du betalar, samlar du alla dina köp på ett konto. Detta gäller även om du har handlat i flera olika butiker via Klarna konto. Det betyder en enda faktura, oavsett antalet köp.

 • Få alltid hem varan innan du betalar
 • Betala från 50 kr/mån eller 1/24 av totalbeloppet
 • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
 • Alla dina köp samlas på ett konto och på en faktura
 • Handla nu - betala i slutet av nästkommande månad
 • En aviavgift om 29 kr, oavsett antalet köp
 • Du kan när som helst betala hela beloppet på en gång

Vid ett köp om 10000 kr med Klarna Konto basvillkor är uppläggningsavgiften 0 kr. Den gällande årsräntan är 19,90 % vilket motsvarar en effektiv ränta om 29,22 %. Kreditköpspriset är 11458 kr. Antalet delbetalningar är 12 stycken och varje delbelopp är 955 kr. Exemplet förutsätter att avbetalning sker under ett års tid.

Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du kommer då få en kopia på kreditupplysningen per post.

Läs mer: Allmänna villkor
Läs mer: Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation 
 

Leveranstid
Normal leveranstid är cirka 3-7 dagar för sjaletter, linnelakan levereras oftast inom 7 dagar. Liturgiska kläder och linnelakan sys i regel på beställning och förväntad leveranstid meddelas vid beställning. Är det bråttom - ring mig så tar jag din beställning först!

 

Leveranssätt
Brev med sjaletter skickas med Posten, paket skickas med DHL till närmsta utlämningsställe och aviseras med SMS eller brev.
Jag tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar beroende på fraktföretaget. Kommer inte din leverans i tid? Hör av dig så hjälper jag till med eftersökning.

 

Frakt
Fraktkostnaden för en beställning debiteras efter den faktiska vikten, detta sker automatiskt i webbutiken och kostnaden för frakten redovisas i kassan.

Exempel:

 - Upp till 250 gram, 29 kr. Motsvarar 1-2 Ulleruckor

 - 251-500 gram 39 kr. Motsvarar 3-5 Ulleruckor

 - 2 linnelakan 89 kr med DHL

 - Totalvikt över 5 kg 139 kr med DHL

 

Reklammation

Kontakta mig innan du skickar tillbaka något, kanske kan vi läsa problemet. Om inte talar vi om saken och finner bästa lösningen för retur, återbetalning och en nöjd kund!

 

GDPR, jag skickar enbart ut ett par nyhetsbrev per år, de kan man enklet anmäla och avanmäla sig till. Personuppgifter rörande köp (adress, telefonnummer o.s.v.) lagras men används ej till något annat än rent administrativt arbete. Önskar man tas bort från mitt kundregister är det bara att kontakta mig så ordnar jag det. MVH//Ulrika H

 

Produkter
Övrigt